ontstaan kunst en ontmoeting

Kunst en ontmoeting is in 2004 gestart als een kleinschalig initiatief van 3 kunstenaars. We ontdekten toen dat het veel voldoening geeft om op die wijze kunstenaars de gelegenheid te bieden hun werk te laten zien. Daarna is de expositie stap voor stap uitgegroeid tot een tweejaarlijks evenement. Kunst en ontmoeting vindt plaats het tweede en derde weekend in september in de even jaren. Locatie is de 5000 m2 grote bostuin van Trudy Geurtsen en Peter Beijers in Mill (25 km. Onder Nijmegen). Bij de selectie van kunstenaars wordt samengewerkt met Ben van Os (kunstscanner), die de wereld van kunst en cultuur als geen ander kent.

De tuin biedt door zijn vorm ruimte aan ongeveer 12-15 kunstenaars om op een “eigen plek” werk te tonen. Aan het huis zijn drie overdekte en goed beschutte plekken waar “hangend werk” en/of kwetsbaar werk getoond kan worden. In de tuin zijn meerdere plekken voor groter en kleiner driedimensionaal werk; zowel langs de paden in de bosachtige omgeving als op een groot gazon en rond de op natuurlijke wijze aangelegde vijver. In 2006 is er een ontvangstruimte gerealiseerd en in 2012 is er speciaal voor kunst en ontmoeting een expositiepaviljoen gebouwd. Google “kunst en ontmoeting Mill” voor verdere informatie zoals die in de media is geweest, waaronder een filmpje op You tube met interview https://www.youtube.com/watch?v=C7nGN4o3v70

Essentieel voor kunst en ontmoeting zijn beide aspecten. Het bieden van de gelegenheid om kunst te exposeren aan een geïnteresseerd publiek. Maar zeker ook het bieden van de mogelijkheid tot ontmoeting: tussen publiek en kunstenaars, tussen kunstenaars onderling, en soms verrassende ontmoetingen van bezoekers die elkaar kennen en onverwacht “in Mill” treffen. Het aantal bezoekers over de twee weekenden is inmiddels opgelopen tot 500 à 600. Kunst en ontmoeting heeft in de loop der jaren een uitgebreid adressen bestand opgebouwd. Uiteraard krijgen deze liefhebbers een uitnodiging; aan de deelnemende kunstenaars wordt ook gevraagd hun bestand uit te nodigen. Verder wordt kunst en ontmoeting via de regionale kranten en digitale media aangekondigd. Om het contact mogelijk te maken is het van belang dat de exposerende kunstenaars zo veel mogelijk aanwezig zijn.

Voor veel liefhebbers blijkt de diversiteit aan kunst uitingen, maar ook het kunnen sparren over het geëxposeerde werk, een reden te zijn een bezoek te brengen. Uiteraard blijkt dat ook de verkoop ten goede te komen. De ontmoeting wordt ook ondersteund door het serveren van een drankje en een hapje. De daarvoor noodzakelijke faciliteiten zijn goed beschikbaar.

Kunst en ontmoeting 2018 vindt plaats op:
zaterdag 8, zondag 9, zaterdag 15 en zondag 16 september

2 Responses to “ontstaan kunst en ontmoeting

 • Ik ben ook geinteresseed om evt. een volgende keer te exposeren.
  Mooie tuin, waar ik stenen beelden voor heb, of anders schilderijen .
  Kijkt u maar op mijn website:
  http://www.paulineverkuijlen.exto.nl

  Ik kom zéker kijken!

  • peter beijers
   3 jaren ago

   Dag Pauline,

   Dank voor je reactie. Al wel lang geleden, maar helaas zien wij deze nu pas. Tussentijds hebben we niet naar de reacties gekeken, beetje dom van ons…. (maar er zit ook altijd veel spam tussen) En hebben we inmiddels vanuit onze longlist aan kunstenaars al een selectie gemaakt voor de komende expositie 2020. Maar je bent uiteraard van harte welkom om in september te komen kijken. Meer dan de moeite waard en altijd inspirerend, zo krijgen we terug. Groeten Peter Beijers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*