jong talent sint lucas

Langzamerhand is het een traditie geworden om jong talent van de opleiding Sint Lucas in Boxtel een podium te geven bij Kunst en Ontmoeting. En het mooie is dat nieuwe kandidaten meestal in beeld komen via de studenten die in voorgaande jaren geëxposeerd hebben. Zo ook dit jaar.

Irene Kuijpers is afgelopen zomer afgestudeerd. Zij presenteert haar collectie hoeden en textiel onder de wel zeer toepasselijke naam IK. Het werk dat ze bij kunst en ontmoeting toont grijpt terug op dit eindexamen. Daarvoor heeft ze een collectie gemaakt `petit file` die is geïnspireerd op de verhalen van haar oma in de jaren dertig. Een dagje weg, ondanks de crisis even geen zorgen, genieten aan het strand van de kleurrijke mode van die tijd. Irene presenteert haar werk samen met Nathalie Geurts. Ook Nathalie is recent afgestudeerd bij Sint Lucas maar werkt al weer enige jaren  onder het label NGlederwaar. Haar eindexamen werkstukken ‘Villa Roza’ zijn geïnspireerd op haar familie geschiedenis en de vergeten verhalen. Haar al uitgebreide collectie omvat op maat gemaakte unieke en bijzondere tassen en schoenen

Al weer enkele jaren geleden afgestudeerd is Sterre Merkelbach. Ook Sterre heeft haar inspiratie vooral gevonden in het werken met leer. Sterk, uniek, trendy en handmade is het kenmerk van haar collectie. Sinds recent presenteert ze die als  het merk `burningman` binnen haar net opgerichte bedrijf MerkelbachLeder. Het  concept is gebaseerd op het bekende burningman festival, waarvan het kenmerk is dat door samenwerking van individuen een groter geheel wordt gerealiseerd. Wie goed kijkt zal zien dat die gedachte ook in haar collectie terugkomt. Delen vormen samen het grote geheel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*